Parcurile Americane
Povestea aventurii noastre din SUA (2017-2018)
Peisajele americane sunt poate unele dintre cele mai emblematice peisaje din această lume, iar parcurile lor naționale sunt cu siguranță un exemplu de funcționalitate când vine vorba de protecția naturii. Stau însă lucrurile chiar atât de bine cum ni le imaginăm noi? Sunt aceste locuri cu adevărat sălbatice? Ei bine, asta ne-am propus să aflăm în cadrul unui proiect îndrăzneț prin intermediul căruia să înțelegem mai bine cum protejează alții natura și dacă avem cu adevărat ceva de învățat de la ei
În ultima vreme am tot cochetat cu gândul de a merge să văd parcurile naționale din Statele Unite, cel puțin o parte dintre ele, în special cele din celebrul sud-vest. Nu m-am gândit la organizarea unei ture foto, ci am vrut să organizez ceva restrâns și să merg cu câțiva prieteni. Așa cum am mai tot pățit, dacă țin prea mult timp o idee în cap, începe să crească și să crească, iar mai apoi o spun altora care ajută la creșterea ei, și tot așa, până când lucrurile se transformă într-un proiect destul de mare, încât parcă și uit de la ce am plecat. Și de data aceasta, tura din sud-vest pentru a vedea și fotografia câteva dintre parcurile naționale de acolo, s-a transformat în cu totul altceva.
Bryce Canyon
Bryce Canyon
Bizon
Bizon
Lake Powell
Lake Powell
Câine de preerie
Câine de preerie
Zion
Zion
Yellowstone
Yellowstone
Citiți continuarea poveștii noastre în două articole ample publicate în PhotoLife magazine 3/2017 și PhotoLife magazine 4/2018.
Mai multe imagini rezultate în urma acestui proiect găsiți în galeria Parcurile americane.
Toată aventura o puteți urmări și în filmul documentar Parcurile americane, lansat în 2019 în cadrul Alpin Film Festival.

Alte articole și interviuri