Fotografia Wildlife
tot ce trebuie să știi despre acest gen fotografic (2018-2020)
Fotografia wildlife pune la grea încercare răbdarea și perseverența. Pentru a fotografia animale nu ai nevoie doar de un echipament adecvat, ci și de o condiție fizică bună, de multă pasiune și dedicație. Toate aceste lucruri fac din acest domeniu unul care nu este la îndemâna tuturor, însă cu toate acestea, observ un interes din ce în ce mai crescut pentru acest gen fotografic, care îi pune la grea încercare pe cei care îl practică.
Pe parcursul a două articole îmi propun să vă vorbesc despre fotografia wildlife din experiența personală și să confirm sau să infirm anumite mituri legate de acest domeniu, mituri de care m-am izbit și eu uneori de-a lungul carierei. În primul articol o să discutăm despre tehnică, dar și despre ce putem face pentru a diminua pe cât posibil costurile, într-un domeniu în care echipamentul este uneori extrem de scump. Ulterior o să povestim despre metodele de abordare a subiectului și despre compoziție.
Întreaga serie de articole a fost publicată în PhotoLife magazine și ilustrată cu foarte multe imagini. Este disponibilă gratuit și găsiți linkurile mai jos. Lectură plăcută!
Fotografia Wildlife I - echipamentul și cunoștințele de bază - PhotoLife magazine 04/2018
Fotografia Wildlife II - subiectul și abordarea acestuia - PhotoLife magazine 05/2019

Alte articole și interviuri