România Sălbatică
2010 - prezent
Început în 2010 în colaborare cu WWF, proiectul România Sălbatică este cel mai mare proiect de fotografie și film documentar dedicat naturii din țara noastră. Cu ajutorul acestui demers pot spune că m-am dezvoltat foarte mult ca fotograf, că mi-am cunoscut țara așa cum nu credeam vreodată că o pot cunoaște și că am avut parte de nenumărate aventuri. Am schimbat pe parcursul proiectului trei aparate de fotografiat și am realizat zeci de mii de imagini, am schimbat trei mașini cu care am făcut zeci de mii de kilometrii de-a lungul și de-a latul țării, am văzut aproape toți munții de la noi, am umblat prin cele mai sălbatice locuri, am descoperit cele mai enigmatice animale și am cunoscut zeci de oameni dedicați protejării naturii. Dar poate cel mai important, în tot acest timp am strâns alături o comunitate de oameni faini care ne ajută să ducem mai departe mesajul întregului proiect.
În prima etapă am mers și am fotografiat toate cele 28 de rezervații mari din România (parcuri naționale, parcuri naturale, geo-parcuri și rezervații ale Biosferei) existente la acea vreme, iar imaginile surprinse au fost sau vor fi donate administrațiilor acestor rezervații și ONG-urilor de mediu, pentru o mai bună promovare și gestionare a zonelor naturale de la noi din țară. În urma acestui prim demers, a rezultat o expoziție de fotografie în aer liber ce a cuprins 50 de imagini în format mare, care au fost expuse în unele dintre cele mai vizitate zone ale celor mai mari orașe din țară (București, Timișoara, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova și Iași). Expoziția a fost văzută de peste 50.000 de vizitatori.
În a doua etapă a proiectului am dezvoltat alături de Cosmin Dumitrache serialul documentar Descoperă România Sălbatică, ce prezintă diferite zone naturale prin intermediul filmului și al fotografiei. Serialul a fost foarte bine primit, trailerul și cele șase episoade finalizate însumând peste 600.000 de vizualizări.
Din 2017 a fost lansat noul website, un portal către cele mai importante arii protejate ale României, care se dezvoltă constant cu noi zone de interes și evenimente naturale ce merită văzute.
În 2018 am început lucrul la un film documentar de anvergură ce va prezenta natura țării noastre așa cum nu s-a mai făcut până acum.
Albumul România Sălbatică
Multe dintre ideile din proiectul România Sălbatică au apărut pe parcurs, însă una a fost acolo încă de la început: albumul de fotografie. Acest album este un omagiu adus naturii de la noi și, mai ales, diversității biologice pe care o avem.
Peste 200 de pagini cu fotografii și informații interesante din toate parcurile naționale și naturale, plus alte rezervații deosebite;
Majoritatea speciilor emblematice din România;
Cel mai amplu album de fotografie dedicat naturii de la noi;
Donații în școli și biblioteci din toată țara, cu ajutorul ONG-urilor și a comunității din spatele proiectului;
Disponibil prin precomandă în curând.

Până la definitivarea filmului și a albumului, vă invit să vedeți o galerie de imagini.
Mai multe informații despre proiect găsiți pe www.romaniasalbatica.ro sau pe pagina noastră de Facebook.

Alege un alt proiect

Înapoi la Meniu