Road Trip 4 Nature
2017-2019
Început în 2017, proiectul Road Trip 4 Nature a fost dedicat parcurilor naționale americane, fiind finanțat de Ambasada SUA la București și realizat împreună cu Propark.  Scopul proiectului a fost de a aduce în atenția celor interesați informații despre cum sunt protejate aceste parcuri, despre problemele cu care se confruntă cei ce le administrează și despre modul în care aceștia reușesc să le promoveze și să le gestioneze. Toate aceste informații sunt menite să ajute ariile protejate de la noi, iar cei care le administrează să găsească în film idei de bune practici, sfaturi utile pentru gestionarea unor probleme sau pur și simplu un pic de inspirație care să aducă un plus de valoare în lupta pentru conservarea naturii din România.
În cele peste 40 de zile din teren, adunate în două ture organizate în toamna lui 2017 și primăvara lui 2018, au fost vizitate nu mai puțin de 11 parcuri naționale americane. În prima tură am mers în Great Smoky Mountains, Congaree, Badlands, Grand Tetons și Yellowstone, iar în a doua tură am mers în Canyonlands, Arches, Bryce Canyon, Zion, Sequoia și Yosemite, alături de multe alte rezervații naturale. În urma acestei incursiuni a  rezultat primul nostru film documentar de lungmetraj și o expoziție de fotografie.
Imaginile rezultate în urma acestui proiect le puteți vedea în galeria Parcurile americane, iar o parte din poveștile din teren le puteți afla din două articole ample publicate în PhotoLife magazine 3/2017 și PhotoLife magazine 4/2018.
Întreaga aventură o puteți descoperi și în filmul documentar Parcurile americane, lansat în 2019 în cadrul Alpin Film Festival, unde a câștigat premiul Nature & environment.

Alege un alt proiect

Înapoi la Meniu