PhotoLife magazine
Revista dedicată pasiunii noastre (2015-prezent)
Nu știu de ce, dar am fost mereu atras de reviste. La început a fost pentru că, fiind un adolescent în anii ‘90, revistele erau ceva nou, o diversitate binevenită. Erau destul de multe cele pe care le cumpăram pe atunci, pe teme care variau de la computere și jocuri, până la știință și natură. Îmi amintesc chiar cum mi-am făcut prima mea revistă, scrisă de mână și ilustrată cu poze decupate de prin alte reviste sau cărți. Era acolo o dorință de a începe ceva nou, de a crea ceva. Acum îmi pare rău că acele prime încercări s-au pierdut.
După ce am ajuns în Brașov și m-am apucat mai serios de fotografie, îmi doream să văd o revistă pe acest domeniu și mare mi-a fost surpriza când am văzut Photo Magazine cu coada ochiului la un chioșc de ziare. Era chiar primul număr și am cumpărat-o fără a sta pe gânduri. Era prin 2005. La scurt timp le-am scris pentru că îmi doream să colaborez și eu cu ei, iar în aprilie 2006 apărea primul meu articol. Inventasem practic o nouă rubrică, „Foto-locații”, în care povesteam despre o zonă interesantă în care să poți merge să fotografiezi. Pe parcursul acelui an am scris patru astfel de articole, pentru care am fost chiar plătit. Printre primii mei bani câștigați din fotografie. A fost un început interesant și frumos, chiar dacă acum, privind retrospectiv, îmi dau seama că textele și imaginile erau puerile. După un timp, Photo Magazine s-a schimbat și a început să publice doar articole și imagini în care eu nu mă mai regăseam, așa că am pornit la drum pe cont propriu.
În octombrie 2008 fondam Photo Travel, un proiect la care am lucrat cu foarte mare drag. Ne doream și noi o revistă pe domeniul nostru așa că astfel apărea în România prima și singura revistă de fotografie de natură și călătorie. A fost o etapă frumoasă dar și extrem de grea, pentru că ne-am izbit de multe probleme. Odată cu acest proiect înțelegeam că acest domeniu nu este nicidecum la fel de simplu ca atunci în copilărie, când visele erau mult mai ușor de imaginat. Atunci nu existau termene strânse și probleme financiare, atunci era doar dorință și imaginație.
PhotoLife magazine este cumva întruparea tuturor acestor experiențe, deși nu este chiar o revistă propriu-zisă, ci mai degrabă un mod de a le mulțumi celor care au format în jurul nostru o comunitate frumoasă. Cred că este mai utilă decât un simplu blog, pentru că putem scrie articole mai ample, le putem ilustra mai bine și totul are la final o mai bună coerență. Am început să edităm această revistă în 2015 și nu avem de gând să ne oprim foarte curând.
Întreaga arhivă Photo Travel o puteți găsi pe www.phototravel.ro.
Toate numerele din PhotoLife magazine le găsiți pe www.photolife.ro/ro/revista.

Alege un alt articol

Înapoi la Meniu