Photo Travel
Revistă dedicată Fotografiei de Natură și Călătorie (2008-2010)
Povestea noastră a început cu un drum și un călător. Nu se cunoșteau și nu s-au mai întâlnit înainte, dar istoria lor s-a scris repede, încă de la primii pași. Drumul v-a oferit locuri inedite și povestea altora ce l-au colindat. Călătorul a fost fascinat de experiența și pasiunea petrecută în incursiunea lui. Drumul am fost noi. Călătorul ai fost tu. Photo Travel a fost călătoria în sine.
Rândurile de mai sus sunt un extras din primul editorial al revistei, iar cu aceste rânduri a început aventura noastră. Am avut de când mă știu un vis, acela de a edita o revistă. Și cum în România nu exista nimic pe domeniul fotografiei de călătorie, natură și wildlife, de care eram pasionat, am considerat că este momentul unui nou început. În toamna lui 2008, împreună cu Dragoș Giurgiu și Ovidiu Todoran, am făcut un pas uriaș în împlinirea acelui vis, iar astfel a luat naștere Photo Travel. La început a existat o variantă tipărită a revistei, însă din cauza problemelor cu distribuția această variantă a rezistat doar trei luni. Cum nu au vrut să ne dăm bătuți, proiectul fiind deja foarte apreciat, a apărut varianta online.
În România, cu atât mai mult la acea vreme, este greu să editezi o revistă de calitate, care să fie și un proiect vandabil în același timp, așa că, după 11 numere a trebuit să suspendăm întreaga activitate. A fost un proiect de suflet, apreciat atât de fotografii autohtoni, dar și de către cei străini invitați să apară în paginile revistei. Am avut ocazia să lucrăm cu Hans Strand, Staffan Widstrand, Rafael Rojas, Joseph Holmes și mulți alții. Am fost parteneri ai proiectului Wild Wonders of Europe și câțiva dintre fotografii valoroși pe care îi are astăzi țara noastră și-au început cariera în paginile revistei.
Nu pot să încheiem fără să amintesc câțiva oameni fără de care acest proiect nu ar fi fost niciodată posibil: Roxana Comnac (redactor), Mihai Muntean (design), Carmina Bodron (PR & marketing), Bogdan Florescu (ilustrare hărți), Andreea Bell (corectură), Veronica Șerbănoiu (traducere), Anda Georgescu (PR) și, nu în ultimul rând, trebuie să le mulțumesc tuturor celor care au colaborat la revistă cu articole și fotografii, sau celor care i-au citit paginile lună de lună.
Dacă vreți să răsfoiți întreaga arhivă a revistei o puteți găsi gratuit pe www.phototravel.ro.

Alege un alt articol

Înapoi la Meniu