România Sălbatică
Început în 2018, alături de Cosmin Dumitrache, cel mai amplu documentar despre natura țării noastre a avut premiera la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) unde a fost văzut de peste 3.500 de spectatori și a câștigat Premiul Publicului. Din 17 septembrie filmul a putut fi vizionat în cinematografele din toată țara, iar în curând va fi disponibil pe o platformă de streaming online. Documentarul are o durată de 2h, a fost realizat în aproape 50 de locuri din țară și încununează munca de mai bine de 10 ani din cadrul proiectului România Sălbatică. Pentru a înțelege aventura din spatele proiectului puteți urmări filmul de making of Povestea România Sălbatică, disponibil pe linkul de mai jos.
Parcurile Americane
În cadrul proiectului Road Trip 4 Nature am mers în 11 parcuri naționale din SUA și multe alte rezervații mai mici, pentru a realiza alături de Cosmin Dumitrache primul nostru film documentar de lungmetraj. După mai bine de 40 de zile petrecute în teren și după câteva luni de lucru la editare și montaj, filmul a fost lansat în 2019 la Cinema One în Brașov, în cadrul Alpin Film Festival. Documentarul ne arată cum sunt protejate parcurilor naționale americane și ce avem de învățat din experiența celor care le administrează. A fost finanțat de Ambasada SUA la București și realizat în colaborare cu ProPark.
Natura Brașovului
La inițiativa ProPark, echipa NTD a realizat în 2017 un film documentar care să arate frumusețea naturii din județul Brașov. Filmat în Parcul Național Piatra Craiului, Parcul Natural Bucegi, Munții Făgăraș, Ciucaș, Perșani, Podișul Hârtibaciului, Dumbrăvița și multe alte rezervații naturale, filmul arată nu numai frumusețea naturii, dar și câteva dintre activitățile care se pot desfășura în aceste zone.
Filmul a intrat în selecția oficială la mai multe festivaluri internaționale din Polonia, Elveția, Portugalia, China etc. și a câștigat două premii, Best camera work la festivalul To serve and protect din Rusia și Sir Edmund Hillary award la Mountain Film Festival.
Descoperă România Sălbatică
Început în 2014, acest serial documentar este primul rezultat al colaborării cu Cosmin Dumitrache în cadrul NTD. Ideea filmului a plecat de la proiectul România Sălbatică, inițiat în colaborare cu WWF (World Wide Fund for Nature).
Serialul este o incursiune fotografică în locuri mai mult sau mai puțin știute din România, primul sezon fiind filmat în Mestecănișul de la Reci, Delta Dunării, Bucegi, Apuseni și Ciucaș.
Alte filme și emisiuni

SCOȚIA

În urma unei ture de documentare alături de Horia Bogdan și Cosmin Dumitrache, a rezultat acest scurt film documentar despre aventura noastră din Glencoe și Isle of Skye.

DIGI ANIMAL CLUB

La invitația celor de la Digi 24 am luat parte la una dintre edițiile Digi Animal Club în care am discutat despre natură, fotografie și aventuri din lumea animalelor.

FOTOGRAFIA DE NATURĂ

Un scurt film despre ce echipament este necesar în fotografia de natură și alte câteva sfaturi utile despre acest gen fotografic.

EXPUNERI FOTOGRAFICE

O discuție amplă despre fotografia de natură în cadrul proiectului Expuneri fotografice al colegilor de la F64.

Înapoi la Meniu